top of page

TOT A PUNT PER A LA CÀTEDRA CERVERA EMILI PUJOL



  • La 40a edició tindrà lloc del 9 al 19 de juliol amb el protagonisme de la guitarra en commemoració al mestre Emili Pujol.

  • El Curs compta amb 108 alumnes inscrits en l’aprenentatge de 9 instruments diferents i un total de 14 professors.

  • El Festival programa 8 concerts de diversos estils amb formacions o artistes com la JONC, els professors del Curs, l’OJC o Judit Neddermann.

  • La Fira de Lutiers tindrà lloc aquest diumenge, dia 11, i reunirà els màxims exponents del món de la luteria de la guitarra.


Cervera es posa a punt per acollir de nou la Càtedra Emili Pujol. Serà una 40ª edició molt especial tant per la celebració de la pròpia efemèride, com per l’adaptació a la pandèmia que s’ha hagut de fer en tots els temes organitzatius.


La Càtedra inclou tres grans eixos: un Curs de Música, un Festival Internacional i una Fira de Lutiers. Les activitats musicals començaran aquest divendres, 9 de juliol, i es perllongaran fins el 19 del mateix mes.


El Curs Internacional de Música comptarà amb 108 alumnes inscrits en el mestratge de 9 instruments - violí, viola, violoncel, contrabaix, guitarra, piano, flauta, oboè i clarinet- i tindrà 14 professors diferents experts en cada especialitat. Gran part d’aquests mestres, han exhaurit totes les places disponibles, demostrant l’èxit de convocatòria d’aquesta edició especial adaptada al Covid-19. S’han reduït els alumnes per classe i els dies de duració d’aquestes que, enguany, tindran lloc a les aules del Conservatori de Cervera.


El Festival també s’iniciarà aquest mateix divendres, dia 9, amb un concert de guitarra de Miquel Hortigüela a l’Auditori i durant el certamen es viuran les actuacions de la JONC, l’Orquestra Julià Carbonell, el professors del curs de música o l’artista Judit Neddermann.


Amb la recuperació tant del Curs com del Festival, enguany també tindrà lloc la prestigiosa Fira de Lutiers que se celebrarà el diumenge, 11 de juliol, i estarà dedicada al món de la guitarra amb els millors mestres lutiers d’aquest instrument. La Fira, totalment gratuïta, s’ubicarà a l’Auditori Municipal i també acollirà tallers i visites guiades.


Conveni amb la Diputació de Lleida que aportarà 40.000 euros anuals


El passat dimarts, la Diputació de Lleida i l’entitat organitzadora de la Càtedra, l’Associació d’Amics de la Música de Cervera, van signar un conveni que suposa l’aportació per part de la Diputació de 40.000 euros anuals durant tres anys (2021, 2022 i 2023). Cal recordar, que el pressupost del festival és de 85.000 euros.


El conveni es va formalitzar a la biblioteca de l’IEI per part del president de la Diputació, Joan Talarn, i el president de l’Associació, Narcís Saladrigues. També hi van ser presents Estefania Rufach, vicepresidenta de l’Institut d’Estudis ilerdencs, i el seu director, Joan Josep Ardanuy, a més de la directora de la Càtedra, Estefania Balcells.

bottom of page