top of page

LA FIRA DE LUTIERS FA DE CERVERA LA CAPITAL MUSICAL DE CATALUNYA

  • Els passadissos de l’escola Jaume Balmes acullen 20 artesans i s’hi exhibeix un valuós violoncel que va pertànyer a Pau Casals.

  • La Càtedra Emili Pujol viu el seu màxim esplendor amb una jornada intensa on s’hi celebra el Festival Internacional, el Curs de Música i el certamen lutier.


La Càtedra Emili Pujol viu aquest dimecres, 19 de juliol, el seu màxim esplendor i converteix a Cervera en la capital catalana de la música amb la celebració, a la vegada, del Festival Internacional, el Curs de Música i la Fira de Lutiers.


Els passadissos de l’Escola Jaume Balmes acullen durant tota aquesta jornada a 9 tallers, amb un total de 20 professionals dedicats a la luteria i als complements musicals. Una Fira de Lutiers que enguany arriba a les dinovena edició i que està considerada com una de les més importants del sud d’Europa.


Entre els diversos instruments que s’hi ha exposat, destaca un dels violoncels que van pertànyer a Pau Casals. Es tracta d'un violoncel construït per Marc Laberte el 1921 a Mirecourt (França). Justament, amb aquest instrument, Casals va tocar durant dos anys en 55 concerts als Estats Units, en moltes sales de Bèlgica i Anglaterra. A més, va ser violoncel que va utilitzar com a solista en l'Orquestra Pau Casals. Durant el certamen firal, també s’ha fet una audició d’aquest instrument a càrrec de violoncelista, Biel Garriga.


La Fira de Lutiers culminarà aquesta nit amb un concert que també s’emmarca en el Festival Internacional. S’hi interpretarà el programa “Pau Casals a la Casa Blanca” i es reproduirà exactament el concert que Pau Casals va oferir a la Casa Blanca davant Kennedy l’any 1961. L'actuació també té l’alicient en què hi podrem escoltar la interpretació dels professors del Curs de Música. En aquesta cas, seran Corrado Bolsi, al violí; Laia Puig i Erica Wise, al violoncel; Asrtid Steinschaden i Alba Ventura, al piano.


El Festival Internacional s’obre al carrer i a nous estils demà dijous

El Festival Internacional, que se centra en el món de la música clàssica, cada any també s'obre a diferents estils i, demà dijous, 20 de juliol, farà una homenatge al món de la cobla. Amb el propòsit de “El Festival surt al carrer”, l’organització vol apropar la música a tot el públic amb un concert gratuït a la Plaça Universitat. Anirà a càrrec de la Bellpuig Cobla amb Concepció Ramió com a directora.


La Càtedra Cervera Emili Pujol es perllongarà fins el 23 de juliol amb múltiples activitats i concerts.


bottom of page