top of page

LA CÀTEDRA EMILI PUJOL CULMINA AMB ÈXIT LA SEVA 42a EDICIÓ

  • Del 16 al 23 de juliol, Cervera s’ha convertit en l’epicentre de la música clàssica de Catalunya

  • El Curs de Música ha congregat 160 alumnes de procedència nacional i internacional de països com França, Noruega, Albània, Andorra, Egipte i Hongria

  • El Festival Internacional ha programat 10 concerts amb els aforaments plens i satisfacció del públic assistent

  • La Fira de Lutiers ha reunit 9 tallers i 20 artesans i s’hi ha exposat un violoncel de Pau Casals


La Càtedra Cervera Emili Pujol ha culminat amb un nou èxit la seva 42a edició atentent a l’alt nombre de públic que ha assistit a tots els concerts, així com a la satisfacció que mostren els alumnes que han participat al Curs de Música.

Del 16 al 23 de juliol, Cervera s’ha convertit en l’epicentre musical de tot Catalunya gràcies a la convocatòria en una mateixa ciutat del Curs de Música, el Festival Internacional i la Fira de Lutiers.


El Festival Internacional ha programat 10 concerts amb tots els aforaments plens

El Festival Internacional arriba aquest dissabte, 22 de juliol, al seu màxim esplendor amb el “Concert de Cloenda”.

Un moment emotiu i especial, ja que podrem veure sobre l’escenari els alumnes del Curs de Música i gaudir de l’evolució formativa que han fet al llarg d’aquesta setmana de Càtedra.

Aquest últim concert de l’edició tindrà lloc al Gran Teatre de la Passió a les 22 hores i s’iniciarà amb la Banda del Curs Internacional de Música de Cervera. Tot seguit, serà el torn de l’Orquestra Jove, per donar pas posteriorment a l’Orquestra del Curs.

De fet, ahir divendres, ja es van poder veure alguns dels alumnes més destacats sobre l’escenari. Un concert amb un Paranimf ple i, amb moments únics, com els que va propiciar l’Orquestra del Festival, formada per alumnes i professors.

El Festival Internacional ha programat un total de 10 concert de diferent format, on també s’hi sumen les actuacions musicals de l’anomenat OFF Festival, amb audicions d’alumnes al llarg de tot el matí d’aquest dissabte.


Un Curs de Música amb 160 alumnes i el retorn dels estudiants internacionals

Un dels grans eixos de la Càtedra, el Curs de Música, ha certificat el seu bon estat de salut congregant 160 alumnes arribats des de Catalunya i de diferents poblacions de l’Estat espanyol. A més, després del període de pandèmia, s’han recuperat clarament els estudiants de procedència internacional. En aquest sentit, el Curs ha acollit alumnes arribats de països com França, Noruega, Albània, Andorra, Egipte i Hongria.

Enguany, s’han impartit classes de violí, viola, violoncel, contrabaix, guitarra, piano, flauta, oboè, clarinet, fagot, trompeta, trompa, trombó, saxo, banda i orquestra. Per fer-ho possible, l’organització ha contractat 22 professors d’alt nivell i de diversa procedència, tots ells experts en el seu àmbit. Una novetat d’enguany és que el Curs de Música s’ha traslladat a l’Escola Jaume Balmes, ja que la Universitat està en obres.



Una Fira de Lutiers única al sud d’Europa

La Càtedra ha inclòs en una de les seves jornades, la fira del món lutier més important del sud d’Europa.

Fins a 9 tallers, amb un total de 20 professionals dedicats a la luteria i als complements musicals es van reunir a l’Escola Jaume Balmes el dimecres, 19 de juliol, per mostrar el seu art i el resultat de la seva feina: uns instruments únics i de gran qualitat.

Enguany, s’hi han exhibit instruments d’un valor incalculable. Per exemple, s’hi ha pogut veure un dels violoncels que van pertànyer a Pau Casals. Es tracta d’un violoncel construït per Marc Laberte del 1921 a Mirecourt (França). Justament, amb aquest instrument, Casals va tocar durant dos anys en 55 concerts als Estats Units, en moltes sales de Bèlgica i Anglaterra.

bottom of page