top of page

LA CÀTEDRA CERVERA RENDEIX HOMENATGE A EMILI PUJOL


  • En les tres primers jornades del certamen, tant el Curs com el Festival han tingut la guitarra com a protagonista.

  • La Fira de Lutiers també ha donat preferència a aquest instrument amb la presència de 6 expositors diferents.


Les tres primeres jornades de la Càtedra Cervera han tingut la guitarra com a gran protagonista en reconeixement al mestre Emili Pujol, inspirador d’aquesta iniciativa musical que enguany arriba a la seva quarantena edició.


Des del passat divendres, el Curs de música s’ha dedicat íntegrament al mestratge de la guitarra i, aquest diumenge, els seus alumnes han ofert un concert a l’Auditori on s’han pogut escoltar els seus progressos.


Aquest espai també ha acollit durant tot aquest diumenge la tradicional Fira de Lutiers, un certamen dedicat al món dels artesans dels instruments amb 6 expositors diferents experts en guitarres. La Fira ha estat molt concorreguda al llarg de tota la jornada i també hi ha tingut lloc una visita comentada, així com un taller sobre “L’elecció de la guitarra idònia”.


La Fira es clou amb un concert de la guitarrista Maria Ribera al mateix Auditori. Precisament, Ribera és una gran experta sobre Emili Pujol i és l’autora del llibre sobre la vida del mestre, titulat “Retrat d’un guitarrista”. El concert d’aquesta jove intèrpret i estudiosa ha ofert diferents obres d’aquest genial compositor lleidatà que dona nom a la Càtedra.


El Curs i el Festival donen pas al mestratge de més instruments


A partir d’aquest dilluns, començaran les classes de diversos instruments: flauta travessera, clarinet, oboè i contrabaix.


Justament, com a mesura de precaució arran de la pandèmia, els alumnes de vent es faran un test d’antígens abans de començar les seves classes. Igualment, les classes dels diferents instruments es reparteixen per tres grans espais de Cervera per garantir les distàncies com són el propi Conservatori, l’Auditori o l’Església de Sant Joan Degollat.


El Paranimf de la Universitat acollirà dilluns a les 22 hores el concert “París, llum per a un nou segle”. El concert estarà interpretat per alguns professors del Curs de música com C. Farroni, flauta; J. Fuster, clarinet; E. Martínez, Oboè; i J. Castellà, piano. S’hi podran escoltar diverses peces considerades com grans tresors de la música de cambra i serà el concert inaugural del Festival, amb l’assistència de diverses autoritats.


La Càtedra Cervera inclou el Curs, el Festival i la Fira de Lutiers i es perllongarà fins el proper 19 de juliol.

bottom of page