top of page

EL FESTIVAL INTERNACIONAL SEGUEIX AMB ELS CONCERTS DEDICATS A PAU CASALS

  • Aquest dimarts podrem escoltar el programa “París i Pau Casals”, interpretat pels professors del Curs de Música

  • Els passadissos de l’Escola Jaume Balmes es preparen per viure una nova edició de la Fira de Lutiers


La Càtedra Cervera Emili Pujol segueix a tot ritme amb múltiples activitats musicals i educatives. Justament, aquest dimarts comencen els concerts que el Festival Internacional dedica a Pau Casals, commemorant el 50è aniversari de la seva mort.


Concretament, podrem escoltar el programa “París i Pau Casals”, on es rememora l’època en la qual el mestre vendrellenc va viure a la capital francesa. Un concert que ens permetrà conèixer la música de diferents compositors francesos importants com Poulenc i Milhaud, amb el contrapunt de dos compositors catalans: Granados i Vilaprinyó. Com a valor afegir, cal destacar que hi participaran el professors de Curs: Natascha Tchitch, viola; Anders Øien, guitarra; Jordi Castellà, Astrid Steinschaden i Alba Ventura, piano; Christian Farroni, flauta; Eduardo Martínez, oboè; Josep Fuster, clarinet; Laia Magrí, fagot i Carlos Megías, trompeta, Eusebio Sàez, trombó i Ionut Podgoreanu, trompa.


La Càtedra es prepara per la Fira de Lutiers

Un dels grans eixos de la Càtedra Cervera Emili Pujol és la seva reconeguda Fira de Lutiers, la més important del sud d’Europa. Els passadissos de l’Escola Jaume Balmes s’ompliran aquest dimecres, 19 de juliol, d’artesans lutiers i dels seus valuosos instruments.


Enguany, s’hi exposarà un dels violoncels que van pertànyer a Pau Casals. Es tracta d'un violoncel construït per Marc Laberte el 1921 a Mirecourt (França). Justament, amb aquest instrument, Casals va tocar durant dos anys en 55 concerts als Estats Units, en moltes sales de Bèlgica i Anglaterra.


La Fira inclourà una visita guiada, una píndola informativa sobre “El manteniment dels instruments de corda” i una xerrada sobre “Els violoncels de Pau Casals”.


La jornada de dimecres clourà amb un nou concert del Festival. En aquest cas, es reproduirà exactament el concert que Pau Casals va oferir a la Casa Blanca davant Kennedy l’any 1961.

bottom of page