top of page

ARRENCA LA 40a EDICIÓ DE LA CÀTEDRA CERVERA EMILI PUJOL



Els primers alumnes arriben a Cervera per impartir les classes de guitarra que tindran lloc durant les tres primeres jornades.


Per complementar les lliçons presencials, enguany es fa per primer cop una experiència pilot on els professors també impartiran les matèries a través d’streaming.


El Festival comença aquest vespre a l’Auditori amb un preludi a càrrec del guitarrista Miquel Hortigüela.


Degut a la detecció d’un cas positiu de Covid a la JONC, aquesta formació ha de suspendre el concert que tenia previst realitzar al certamen demà dissabte.


La 40a edició de la Càtedra Emili Pujol ha donat el tret de sortida. Ho ha fet aquest matí de divendres amb l’arribada dels primers alumnes i les primeres classes de guitarra que seran les protagonistes tant del Curs com del Festival durant aquestes tres primers jornades.


Justament, el Curs ha tancat les inscripcions amb 111 alumnes arribats sobretot des de diversos punts de Catalunya, però amb també alguns estudiants procedents del País Basc, La Rioja, Osca o les Illes Balears.


Enguany, les classes presencials s’imparteixen en quatre grans espais per garantir les distàncies de seguretat i tots els protocols sanitaris. Concretament, tindran lloc en les aules grans del Conservatori, a l’Auditori Municipal i a l’Església de Sant Joan Degollat.


El Curs sempre ha gaudit de molt èxit de convocatòria a nivell de l’Estat espanyol i internacional i, enguany, per poder arribar a tots els interessats que no han pogut venir presencialment a Cervera a causa de la pandèmia, s’inicia una experiència pilot. Tots els professors de les diferents disciplines impartiran una de les classes per streaming de forma gratuïta. A part de poder seguir les explicacions en directe, aquestes també quedaran enregistrades i publicades a YouTube de la Càtedra per tal que tothom les pugui visitar quan prefereixi.


Paral·lelament al Curs, el Festival Internacional de Música també estrena programació amb un preludi a càrrec del guitarrista Miquel Hortgüela. La seva actuació té lloc a les 20 hores a l’Auditori.


Malauradament, el concert inaugural a càrrec de la JONC que havia de tenir lloc aquest dissabte al vespre, s’ha hagut de suspendre a causa d’un positiu per Covid 19 entre els intèrprets d’aquesta formació.


Cal recordar que el proper diumenge, l’Auditori Municipal acollirà una nova edició de la Fira de Lutiers, on la guitarra també serà la protagonista principal en commemoració al mestre Emili Pujol.

bottom of page