top of page

EL FESTIVAL INTERNACIONAL DE CERVERA VIU UNA EDICIÓ HISTÒRICA AMB UN ÈXIT DE PÚBLIC SENSE PRECEDENT

  • S’han programat 14 concerts entre el Festival i el Vila Closa i l’ocupació, en molts casos, ha superat el 100% i s’ha hagut d’ampliar l’aforament

  • El Curs de Música acull més de 200 alumnes i, segons les primeres enquestes de valoració, la major part volen repetir l’experiència

  • La XVª edició de la Fira de Lutiers rep més de 16 tallers i exposa un violoncel Giovanni Grancino creat l’any 1694

La Càtedra Cervera Emili Pujol ha viscut una 38ª edició que l’organització defineix com a “històrica” per l’èxit de públic sense precedents del Festival, que se suma a la convocatòria de més de 200 alumnes del Curs de Música. La Fira de Lutiers, per la seva banda, també rep 16 tallers (més lutiers que en cap altra edició) i es consolida com la més important del sud d’Europa.


El Festival Internacional de Música supera el 100% d’ocupació i ha d’ampliar els aforaments

La tendència a l’alça dels últims anys ha quedat palesa i superada en aquesta edició. La major part dels concerts que s’han programat en el marc del Festival i del Vila Closa han superat el 100% de l’ocupació que s’havia previst, i en molts casos, s’han hagut d’ampliar el nombre de cadires per fer front a l’àmplia demanda d’espectadors. D’aquesta manera, molts concerts del Festival han superat els 600 espectadors, sent el dia d’obertura el més multitudinari on es van convocar més de 800 persones per escoltar l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida.

Últim dia del Festival amb els alumnes del Curs de Música com a total protagonistes

Aquest dissabte tindrà lloc el darrer concert del Festival i es preveu que, com en cada edició, l’assistència sigui massiva. Així, el públic assistent seran espectadors d’excepció de l’evolució dels alumnes del Curs de Música que seran els protagonistes absoluts d’aquesta última jornada.  Tant l’Orquestra Jove com l’Orquestra del Curs, estaran dirigides per Manel Valdivieso i interpretaran obres de H.Purcell, I. Txaikowsky, A.Copland i E. Grieg

Per la seva banda, el Vila Closa programa una última sessió amb un concert de corda i vent a la Casa Museu Duran i Sanpere dirigit per Estefania Balcells i Jaume Cortadellas.

Més de 200 alumnes de diferents països es formen durant una setmana a Cervera

Un dels altres apartats de la Càtedra que ha tornat a registrar unes bones xifres és el Curs de Música que ha rebut més de 200 alumnes arribats des de diversos punts de Catalunya, de la resta de l’Estat espanyol o de països com Holanda, Itàlia, França o Alemanya,  interessats en el mestratge de tretze instruments diferents de corda, vent,  piano, música de cambra, banda i orquestra simfònica. El Curs ha comptat amb 28 professors d’alt nivell procedents de diferents països i, enguany s’ha incorporat la banda, com a nova formació instrumental i,  en l’equip de professors s’han afegit Gisella Curtolo, Ludmila Railean,  al violí,  i Erica Wise, al violoncel i Dani Garcia i Albert Gimenez, al piano

Una primera enquesta ràpida de valoració  certifica la satisfacció general dels alumnes, la major dels quals ja es mostra disposat a repetir l’experiència formativa en els propers anys.

Un altre punt que ha possibilitat aquest augment d’alumnes són les ajudes que ha concedit l’Obra Social de La Caixa. Un total de 35 estudiants s’han pogut inscriure’s al Curs perquè reunien alguns dels requisits establerts.


Més de 16 tallers omplen els passadissos de la Universitat de Cervera durant la Fira de Lutiers

Un altre dels grans eixos de la Càtedra és la Fira de Lutiers que enguany ha arribat a la seva quinzena edició acollint més lutiers que mai: 16 tallers i més de 30 artistes.

L’organització de la Fira cada any fa un esforç  important perquè es pugui veure al certamen alguns instruments d’excepcional valor patrimonial, històric i artístic. Enguany, per exemple, s’ha exposat una violoncel Giovanni Grancino de 1694. Altres novetats han estat l’assistència de tres lutiers de vent, amb la incorporació del taller Rigoutat de París i el lutier de vent metall Tamir Akta Galileo Dolce, des d’Israel.

La Càtedra Emili Pujol es prepara per la Capitalitat Cultural de Cervera

Cervera serà l’any que ve Capital de la Cultura Catalana  i la Càtedra Emili Pujol en serà una de les protagonistes. En aquest sentit, l’organització ja està preparant diversos actes especials d’acord amb aquesta capitalitat.

Comments


bottom of page