top of page

CERVERA TANCA LA CÀTEDRA EMILI PUJOL AMB UN NOU ÈXIT DE PÚBLIC I CRÍTICA

  • Se supera el 90% de l’aforament previst en el 14 concerts programats en el marc del Festival Internacional i el Vila-Closa.

  • Els gairebé 200 alumnes que han participat al Curs de Música valoren positivament l’experiència acadèmica.

  • La XVIa edició de la Fira de Lutiers ret homenatge al món del contrabaix i exposa un Agustí Altimira (1837-1880) de gran valor històric.

Nou èxit de públic i satisfacció entre l’organització en una nova edició, la 39a, de la Càtedra Cervera Emili Pujol. Aquesta iniciativa, formada pel Festival Internacional, el Curs de Música i la Fira de Lutiers, s’ha desenvolupat al llarg d’una setmana amb total normalitat i, ni la pluja de divendres i dissabte, han aconseguit deslluir l’espectacle musical.


El Festival Internacional de Música torna a superar el 90% de l’aforament

El certamen musical cerverí torna a mostrar la gran acceptació que té entre el públic ja que tots i cada un dels concerts han superat el 90% de l’aforament disponible.


Cal recordar que el Festival ha programat 7 concerts. La major part han estat dedicats a la música de cambra, però enguany per primera vegada, també s’ha obert a altres registres estilístics com el swing.


Aquest dissabte, 27 de juliol, es clou el Festival amb un dels seus moments més esperats. El concert on participen de forma íntegra els alumnes del Curs de Música i, tot el públic assistent, podrà apreciar el seu aprenentatge i evolució al llarg d’una setmana de classes a Cervera.


D’aquesta manera, pujaran a l’escenari la Banda del Curs, l’Orquestra Jove i l’Orquestra del Curs, i ambdues estaran dirigides per Manuel Valdivieso. En aquest concert especial, la Banda interpretarà obres de G. Holst i J. Strauss; l’Orquestra Jove de C. De Saint-Georges, M. Mussorgski, E. Elgar; i, finalment, l’Orquestra del Curs ens aproparà peces musicals de F. Mendelssohn i J. Vilaprinyó.


Als 7 concerts del Festival Internacional, cal sumar-hi els altres 7 que ha programat el Vila-Closa, una extensió d’aquest certamen però amb concerts de petit format en espais singulars de la ciutat i molt propers al públic.


Els alumnes del Curs mostren la seva satisfacció pel nivell dels professors i les classes

Les primeres enquestes entre els alumnes del Curs tornen a mostrar la seva satisfacció pel nivell assolit en les classes gràcies a la professionalitat i exigència d’uns professors de prestigi internacional.


Enguany, han arribat a Cervera gairebé 200 alumnes procedents de diverses ciutats catalanes, de la resta de l’Estat espanyol, i de països com Canadà, Estats Units, Japó o Itàlia. Cal recordar, que un grup d’alumnes han pogut cursar aquestes classes gràcies a les beques i ajudes atorgades per l’Obra Social de La Caixa.


El món del contrabaix, protagonista de la Fira de Lutiers

Els passadissos de la Universitat han acollit la XVI Fira de Lutiers, un altre dels grans eixos de la Càtedra. El passat dimarts, 23 de juliol, es van reunir a Cervera, un total de 15 tallers i més de 18 artesans que, durant tota la jornada, van exposar els seus instruments als centenars de curiosos que han visitat la Fira. El certamen també va programar visites guiades i una taula rodona sobre “Els Lutiers a Barcelona en el segle XIX” amb Josep Borràs (ponent) i David Puertas (moderador).


Un dels grans reclams d’aquesta XVI edició de la Fira, va ser poder veure i escoltar un contrabaix, Agustí Altimira (1837-1880) d’un gran valor històric.


Homenatge a la Capitalitat Cultural de Cervera i mirada posada en el 40è aniversari

La Càtedra tampoc ha volgut oblidar que Cervera està immersa en els actes de celebració de la Capitalitat Cultural Catalana i, en el concert del passat divendres, va dedicar una part a les músiques del bestiari tradicional cerverí o també s’hi va fer referència amb el concert dedicat a la Fira de Lutiers amb l’Ensemble Viena Alchemica d’ Andrew Ackerman i Lina Tur.


L’any vinent, tornarà a ser una edició on s’haurà de celebrar una efemèride important, ja que

la Càtedra Cervera Emili Pujol complirà el seu 40è aniversari.

bottom of page