top of page

LA CÀTEDRA CERVERA ES PREPARA PER LA FIRA DE LUTIERS

  • Els passadissos de la Universitat acolliran demà dimecres el certamen firal d’aquest àmbit més important del sud d’Europa. Es podrà veure i escoltar un violoncel Giovanni Grancino de l’any 1694.

  • El Vila Closa reivindica la llibertat d’expressió en substitució del concert programat pel raper Valtònyc.

  • Aquest dimarts el Festival ret un homenatge al mestre Lluís Virgili dirigit per Xavier Puig i amb el Cor de Cambra de l’Auditori Enric Granados de Lleida.


La Càtedra Cervera segueix a plena activitat tant pel que respecta al Curs de música, on participen més de 200 alumnes, com al Festival i el Vila Closa.

Ahir dilluns a la nit, hi havia programat el concert del raper Valtònyc, el qual es va haver d’anular per la seva situació judicial. En el seu lloc, es va realitzar un acte a favor de la llibertat d’expressió on es va projectar un vídeo del raper i la violoncel·lista Laia Puig va interpretar “El cant dels ocells” i un quartet d’instruments de metall “Els segadors”.

Aquest dimarts, en el marc del Festival, tindrà lloc un concert d’homenatge al mestre Lluís Virgili a càrrec del Cor de Cambra de l’Auditori Enric Granados de Lleida, en una actuació que serà dirigida pel cerverí Xavier Puig.

Demà dimecres, el Festival realitzarà el tradicional concert dedicat a la Fira de Lutiers amb obres de J. S. Bach i G. Cassadó i la participació de LES MADEMOICELLI i Laurentiu Sbarcea. El Vila Closa, per la seva banda, ha programat un concert de guitarra, a les 19’30h a la Casa Museu Duran i Sanpere a càrrec de Guillem Pérez-Quer.

Tot a punt per acollir la Fira de Lutiers

Els passadissos de la Universitat de Cervera ja s’estan preparant per acollir demà dimecres la XV edició de la Fira de Lutiers, un dels certàmens més importants que se celebren en tot el sud d’Europa.

Aquest any hi ha confirmada l’assistència de 16 tallers de luteria, dels quals n’hi haurà 4 de guitarra, 3 d’arqueters i 6 tallers més (3 de vent – fusta i metall), 20 lutiers i fins una trentena de professionals.

Hi haurà tres lutiers de vent amb la incorporació del taller Rigoutat de París i la novetat del lutier de vent metall Tamir Akta Galileo Dolce, des d’Israel.

També hi haurà la participació de Knobloch strings, i col·laboradors com la botiga de música Sol Major de Cervera.

Una de les grans novetats i atractius d’enguany serà la possibilitat d’escoltar el so i veure durant tota la jornada un violoncel construït per Giovanni Grancino el 1694, que al matí també s’haurà pogut escoltar pel violoncel·lista Laurentiu Sbarcea. A la nit, en el marc del concert de la Fira de Lutiers, es podrà tornar a escoltar aquest violoncel juntament amb LES MADEMOICELLI.

Paral·lelament, tindrà lloc a les 4 de la tarda una comparativa d'instruments (violoncels antics vs. violoncels moderns), a càrrec dels professors del curs.


bottom of page