top of page

CERVERA, CAPITAL DEL MÓN LUTIER

  • Els passadissos de la Universitat acullen la fira dedicada als lutiers més important del sud d’Europa.

  • Entre altres peces de gran valor, s’hi exposa un contrabaix Agustí Altimira de 1837- 1880.

  • Els espectacles que programa el Festival segueixen omplint tots els aforaments.

Cervera s’ha convertit aquest dimarts, 23 juliol, en la capital europea del món lutier gràcies a la celebració d’una nova edició de la fira més important d’aquest àmbit.


Els passadissos de la Universitat han acollit un total de 15 tallers i més de 18 artesans que, durant tota la jornada, han exposat els seus instruments als centenars de curiosos que han visitat la Fira. El certamen també ha programat visites guiades i una taula rodona sobre “Els Lutiers a Barcelona en el segle XIX” amb Josep Borràs (ponent) i David Puertas (moderador).


Un dels grans reclams d’aquesta XVI edició de la Fira, ha estat poder veure i escoltar un contrabaix, Agustí Altimira, datat de l’any 1837 d’un gran valor històric.

Paral·lelament, Cervera acull el Festival i el Curs de música que s’estan desenvolupant amb tota normalitat i amb un important èxit de públic. Precisament, el Festival viu aquesta nit, a les 22 hores, un concert dedicat a la Fira de Lutiers sota el títol “Del Barroc al Classicisme amb el contrabaix”. En aquesta actuació, el públic podrà escoltar el so d’instruments del segle XVIII i XIX, on destaca un contrabaix Agustí Altimira (1837-1880). El concert anirà a càrrec del prestigiós Ensemble Viena Alchemica -dirigit per la talentosa violinista Lina Tur i el contrabaixista Andrew Ackerman-. Presentaran obres poc conegudes de compositors cabdals del Barroc i del Classicisme: Vivaldi a Venècia i Corelli a Roma són els màxims exponents del Barroc italià, de la mateixa manera que Haydn i Mozart, representen el cim del Classicisme vienès.


Demà dimecres, el Festival ha programat un concert de música de cambra a càrrec dels intèrprets Olga Aleshinski, violí; Emile Cantor i Anna Puig, viola; Oriol Aymat i Erica Wise, violoncel; Eduardo Martínez, oboè; Andreu Riera i Astrid Steinschaden, piano.

El Vila-Closa, per la seva banda, oferirà dimecres un concert de contrabaix dirigit per Mariona Mateu al singular espai de Sant Joan Degollat.


Cal recordar que la Càtedra Emili Pujol es divideix entre tres grans apartats principals: el Festival Internacional de Música, el Curs Internacional de Música i la Fira de Lutiers.

Comments


bottom of page