top of page

MÉS DE 800 PERSONES OMPLEN EL CONCERT INAUGURAL DEL FESTIVAL INTERNACIONAL DE CERVERA

L’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida obre el certamen d’enguany on s’ha programat 6 concerts i 8 més en el marc del Vila Closa.

Aquest dilluns tindrà lloc un concert de viola i piano i un acte a favor de la llibertat d’expressió arran de la situació del Valtònyc, el qual havia estat programat al festival. Els alumnes i el professorat del Curs Internacional ja omplen les aules de la Universitat.

Un nou ple absolut en la inauguració de la 38ª edició del Festival Internacional de Música de Cervera. Més de 800 espectadors van omplir de gom a gom el Pati de la Universitat en el recital que va oferir l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida.

Un dels moments més especials del concert, va ser quan es van unir a l’Orquestra els estudiants que formen l’Orquestra ANDREVÍ del Conservatori de Cervera, dins del projecte pedagògic “Taller d’Orquestra OJC”, que dona la possibilitat prioritàriament als estudiants de grau professional, de tastar l’experiència d’aprendre a tocar amb orquestra al costat dels músics professionals de l’OJC, fent música plegats, i en un marc pedagògic immillorable com és Cervera en aquestes dates.

Unes hores abans d’aquest concert, també es van iniciar els concerts del Vila Closa, l’extensió del Festival en concerts de petit format en espais emblemàtics de la ciutat. L’Auditori Municipal va acollir l’actuació de Christian Farroni a la flauta travessera i de Jordi Castellà al piano.

Avui segueix l’activitat del Vila Closa en el mateix espai on a les 19 hores actuaran Ashan Pillai a la viola i Juan Carlos Cornelles al piano. Interpretaran obres de Ll. Benejam, X. Montsalvatge, Lamote de Grignon i Felipe de los Rios.

També, aquest dilluns, a les 22 hores, al carrer General Güell, hi havia programat un concert del raper Valtònyc, el qual no es farà arran de la seva situació judicial. En el seu lloc, l’organització de la Càtedra, ha volgut organitzar un acte a favor de la llibertat d’expressió on es projectaran vídeos i parlaments del raper i es llegirà un manifest. A més, un quartet de metalls interpretarà els Segadors i la violoncel·lista Laia Puig, el Cant dels Ocells.

Més de 200 alumnes arribats de tot el món omplen les aules del Curs de Música Pel que respecta al Curs Internacional de Música, els més de 200 alumnes inscrits ja omplen les diferents aules habilitades a la Universitat de Cervera. Aquests estudiants romandran una setmana a la ciutat i tindran el mestratge de tretze instruments diferents de corda, vent o piano, música de cambra, banda i orquestra simfònica a càrrec de 28 professors de procedència internacional.

Cal recordar que la Càtedra Emili Pujol es divideix entre tres grans apartats principals: el Festival Internacional de Música, el Curs Internacional de Música i la Fira de Lutiers.

Comments


bottom of page