top of page

CERVERA ES PREPARA PER REBRE UNA NOVA EDICIÓ DE LA CÀTEDRA EMILI PUJOL

• La ciutat acull del 21 al 28 de juliol de 2019 el Festival, el Curs Internacional de Música i la Fira de Lutiers

• El Curs aplegarà prop de 200 alumnes procedents de Catalunya, així com d’arreu d’Espanya i de països com Canadà, Estats Units, Croàcia, Itàlia o Japó

• El Festival de Música programa 7 actuacions on destaca l’aproximació, per primer cop a la història del certamen, al món del swing

• El Vila Closa, l’extensió del Festival a punts emblemàtics de la ciutat en concerts de petit format, aporta 7 actuacions més

• La Fira dels Lutiers, considerada com la més important del sud d’Europa, celebra la XVIª edició el dimarts 23 de juliol amb 15 tallers lutiers i 18 artesans. Enguany, el món del contrabaix serà el protagonista i s’hi exposarà i s’escoltarà un contrabaix Agustí Altimira (1837-1880)


Cervera ja ho té tot a punt per acollir, del 21 al 28 de juliol, nova edició de la Càtedra Emili Pujol, un dels esdeveniments musicals més veterans i importants de Catalunya que arriba als seus 39 anys de vida portant la música a tots els espais de la ciutat.

La Càtedra inclou el Festival Internacional de Música, el Curs Internacional i la Fira de Lutiers; tres grans braços que fan que visitin Cervera milers de persones interessades en cada una d’aquestes iniciatives.

Aquest dissabte començaran a arribar alguns dels alumnes de procedència internacional del Curs de Música, tot i que el gran gruix té prevista l’arribada al llarg de tot el diumenge. D’aquesta manera, aviat els carrers de Cervera s’ompliran d’alumnes que practicaran el mestratge dels seus instruments en diferents punts de la ciutat.



Com està passant en les darreres edicions, la major part de les classes i dels professors han exhaurit les places disponibles, la qual cosa torna a demostrar la bona salut d’aquest projecte acadèmic.

Durant tota la setmana, arribaran alumnes procedents de tots els punts de Catalunya, de la resta de ciutats de l’Estat espanyol, o fins i tot, des de diversos països com Canadà, Estats Units, Itàlia, Croàcia o Japó. Com és habitual, aquests estudiants, de diverses edats, podran formar-se en el mestratge de dotze instruments, i també en música de cambra i orquestra simfònica.


El Festival programa 7 concerts que se sumaran als 7 del Vila Closa

Amb el curs i de forma complementària, també arriba el Festival Internacional de Música, que enguany viurà la seva 39ª edició.

En el Festival s’han programat un total de 7 concerts –un per cada nit- on destaca l’aproximació, per primera vegada a la història del certamen, al món del swing a través de l’espectacle “Les mil cares del swing” del grup Shaki'n All. També tindran lloc diversos concerts de música de cambra i, en la recta final de la setmana, els interessants concerts dels professors i els alumnes del curs, on es podrà comprovar l’evolució, al llarg d’aquests dies, d’aquests estudiants.

Des de fa diverses edicions, el Festival es complementa amb el ja popular Vila Closa. Es tracta d’una sèrie de concerts de petit format que es programen en espais singulars del centre històric de la ciutat com el Celler dels Encants del Llibre, Sant Joan Degollat, la Casa Museu Duran i Sanpere o també l’Auditori, el Museu Comarcal.


El món del contrabaix, protagonista de la XVI Fira de Lutiers

Enguany, en comptes d’en dimecres, la Fira de Lutiers tindrà lloc el dimarts, 23 de juliol. Els passadissos de la Universitat de Cervera acolliran un total de 15 tallers i més de 18 artesans que, durant tot la jornada, exposaran el seu art en forma d’instrument als visitants.

La Fira, totalment gratuïta, també ha programat visites guiades i una taula rodona sobre “Els Lutiers a Barcelona en el segle XIX” amb Pep Borràs (ponent) i David Puertas (moderador).

En cada edició, hi ha un instrument protagonista i, en aquesta ocasió, el món del contrabaix es posarà en primer pla. Per aquesta raó, els visitants tindran l’oportunitat tant de veure com d’escoltar un contrabaix Agustí Altimira (1837-1880) de gran valor històric.


bottom of page