top of page

L’OJC INAUGURA LA 38a EDICIÓ DE LA CÀTEDRA EMILI PUJOL

  • L’Orquestra de les Terres de Lleida ja és a Cervera assajant el concert que interpretarà demà al Pati de la Universitat.

  • El Festival Internacional de Música acollirà un total de 6 concerts als quals s’afegiran els 8 programats pel Vila Closa.

  • Els alumnes i el professorat del Curs Internacional comencen a arribar a la ciutat. Enguany, vénen estudiants des d’Itàlia, Holanda, Alemanya o França.


La Universitat de Cervera, el centre neuràlgic de la Càtedra Emili Pujol, comença a bullir d’activitat quan s’està a poques hores de la inauguració de la 38ª edició del Festival Internacional de Música.

De fet, els membres de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida, liderats pel director Alfons Reverté, ja han arribat a la Universitat per assajar l’espectacle musical que oferiran demà diumenge, a les 22 hores, i que servirà per donar el tret de sortida al certamen.

El concert que ha preparat l’OJC vol oferir un contrast entre la música del nord, de l’Europa del fred, i la música del sud, de l’Europa del sol. Del finlandès Jean Sibelius, de qui es podrà escoltar la seva versió de la història d’amor de Pelléas et Mélisande, al compositor francès Georges Bizet, amb fragments de la seva Suite de l’Arlesienne.

Una de les característiques d’aquesta actuació serà que ho faran en una part conjuntament amb estudiants de música del Grau Professional del Conservatori de Cervera, dins del projecte pedagògic “Taller d’Orquestra OJC”, que dona la possibilitat de tastar l’experiència d’aprendre a tocar amb orquestra al costat dels músics professionals de l’OJC prioritàriament als estudiants de grau professional, fent música plegats, i en un marc pedagògic immillorable com és Cervera en aquestes dates.

De forma paral·lela, els alumnes inscrits al Curs Internacional de Música també comencen a arribar a Cervera progressivament des de diverses punts de Catalunya, de la resta de l’Estat espanyol o de països europeus com Itàlia, França, Alemanya o Holanda.

El Festival i el Curs es perllongaran des de demà diumenge, 22 de juliol, fins al proper diumenge, 29 de juliol. La XVª edició de la Fira de Lutiers tindrà lloc el dimecres, 25 de juliol.

bottom of page