top of page

TOT A PUNT PER A UNA NOVA EDICIÓ DE LA CÀTEDRA EMILI PUJOL

  • Cervera acollirà del 22 al 29 de juliol de 2018 el Festival, el Curs Internacional de Música i la Fira de Lutiers.

  • El Curs Internacional de Música rebrà més de 200 alumnes procedents de Catalunya, així com d’arreu d’Espanya i de països com Holanda, Itàlia, Alemanya o França.

  • El Festival de Música programa 7 actuacions on destaquen l’Orquestra Julià Carbonell; un homenatge al mestre Lluís Virgili o un repertori de tangos a càrrec del quartet de violoncels Les Mademoicelli amb el protagonisme d’un violoncel construït per Giovanni Grancino el 1694 que serà tocat pel violoncel·lista Laurentiu Sbarcea.

  • El Vila Closa, l’extensió del Festival a punts emblemàtics de la ciutat en concerts de petit format, aporta 8 actuacions més.

  • La Fira dels Lutiers, considerada com la més important del sud d’Europa, celebra la XVª edició el 25 de juliol amb 16 tallers lutiers alguns d’ells procedents de París o Israel. A més, s’hi exposarà durant tot el dia aquest violoncel de 1694.


Del 22 al 29 de juliol, Cervera torna a acollir una nova edició de la Càtedra Emili Pujol, un dels esdeveniments musicals més veterans i importants de Catalunya que arriba als seus 38 anys de vida portant la música a tots els racons de la ciutat.

La Càtedra inclou el Festival Internacional de Música, el Curs Internacional i la Fira de Lutiers; tres grans eixos que, al llarg d’una setmana, apropen centenars de persones interessades en la cultura al voltant de cada una d’aquestes activitats.

Aquest mateix dissabte començaran a arribar alguns dels alumnes de procedència internacional del Curs de Música, tot i que el gran gruix té prevista l’arribada al llarg de tot el diumenge. D’aquesta manera, aviat els carrers de Cervera s’ompliran d’alumnes que practicaran el mestratge dels seus instruments en diferents punts de la ciutat.

En la tònica de les últimes edicions, el Curs de Música segueix despertant molt interès per part de la comunitat educativa i molts professors han penjat el cartell de ple en les seves respectives classes.

Cervera acollirà durant tota aquesta setmana estudiants de totes les edats, alguns d’ells arribats des d’Holanda, Itàlia, França o Alemanya. En aquesta edició, el nombre de professorat s’eleva als 28 que formaran en el mestratge de violí, viola, violoncel, contrabaix, guitarra, piano, flauta, oboè, clarinet, fagot, trompa, trompeta, trombó i  en la direcció d’orquestra amb el reconegut director de la JONC, Manuel Valdivieso, com a professor d’aquesta disciplina. Una altra novetat serà que enguany hi haurà l’especialitat de banda. Paral·lelament, Gisella Curtolo, de violí,  i Erica Wise, de violoncel, seran  incorporacions internacionals  en l’equip de professors.

El Festival programa 6 concerts que se sumaran als 8 del Vila Closa

En aquesta 38ª edició de la Càtedra, s’han programat 6 concerts en el marc del Festival Internacional de Música i 8 més es viuran en el Vila-Closa.

El Festival serà inaugurat oficialment aquest diumenge, a les 22 hores, per la música de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida acompanyada dels estudiants de música del Grau Professional del Conservatori de Cervera, dins del projecte pedagògic “Taller d’Orquestra OJC”, que dona la possibilitat de tastar l’experiència d’aprendre a tocar amb orquestra al costat dels músics professionals de l’OJC prioritàriament als estudiants de grau professional, fent música plegats, i en un marc pedagògic immillorable com és Cervera en aquestes dates.

Altres propostes que es viuran al Festival seran un concert homenatge al mestre Lluís Virgili amb el Cor de cambra de l’Auditori Enric Granados de Lleida, la soprano Anaïs Oliveras i tot sota la direcció de Xavier Puig.

També tindran lloc els tradicionals concerts de cambra, el de la Fira de Lutiers i els que faran les diferents orquestres sorgides en el marc del Curs de Música.

Tallers procedents de París i Israel participaran a la XV Fira de Lutiers que exposarà un violoncel Grancino de 1694 com a principal reclam

El dimecres, 25 de juliol, els passadissos de la Universitat de Cervera acolliran la quinzena edició de la Fira de Lutiers, la més important en la seva especialitat en tot el sud d’Europa.

Enguany, hi participaran 16 tallers –més que en cap altra ocasió- arribats des de diferents punts del país i més d’una trentena artistes lutiers. Com és habitual, també hi haurà visites guiades pel públic general i se’n faran també pels alumnes del curs de música a càrrec dels seus professors.

Com a notes destacades, hi haurà tres lutiers de vent amb la incorporació del taller Rigoutat de París i la novetat del lutier de vent metall Tamir Akta Galileo  Dolce, des d’Israel.

Una de les grans novetats i atractius d’enguany serà la possibilitat d’escoltar el so i veure durant tota la jornada un violoncel construït per Giovanni Grancino el 1694, que al matí també serà tocat pel violoncel·lista Laurentiu Sbarcea. A la nit, en el marc del concert de la Fira de Lutiers, es podrà tornar a escoltar aquest violoncel juntament amb les Mademoicelli.

bottom of page