top of page
MANEL VALDIVIESO | Director d'orquestra i banda
MANEL VALDIVIESO | Director d'orquestra i banda

MANEL VALDIVIESO | Director d'orquestra i banda

Hora i ubicació

14 de jul. del 2024, 8:00 – 20 de jul. del 2024, 21:00

Cervera, Plaça Pius XII, 25200 Cervera, Lleida, España

Sobre l'esdeveniment

Manel Valdivieso és el Director Artístic de la JONC des de 2001. Nascut a Barcelona, cursa els estudis musicals a l’Escolania de Montserrat i als Conservatoris de Badalona i Barcelona. Completa la seva formació estudiant anàlisi amb Benet Casablancas i direcció d’orquestra amb Antoni Ros-Marbà.

Ha dirigit algunes de les principals orquestres espanyoles, com La Coruña, Granada, Tenerife, Madrid (Nacional, Sinfónica i RTVE), Bilbao, Castilla y León, Santiago de Compostela, Córdoba, Sevilla, Principado de Asturias, Málaga o Balears. Paral·lelament, ha desenvolupat una exitosa trajectòria operística que l’ha dut a debutar, entre d’altres,  al Gran Teatre del Liceu, el Teatro Real de Madrid, l’Òpera Nacional de Korea (Seul) i l’Òpera de Washington DC amb títols com L’Elisir d’Amore, Barber de Sevilla, Carmen, Lucia di Lammermoor,  Il Trittico, Madama Buterfly, Il Trovatore, Turandot, Tosca, The Turn of the Screw i altres.

Ha enregistrat per a Harmonia Mundi, Naxos, TV3-Catalunya Música i Columna Música diferents projectes discogràfics, la majoria centrats en l’obra de compositors actuals.

Malgrat el fort impuls internacional de la seva activitat recent, ha mantingut sempre un ferm contacte amb la realitat musical del nostre país, col·laborant i participant decisivament en molts nous projectes professionals impulsats per conjunts de perfil jove o de nova creació com ara Girona XXI, Murtra Ensemble, Camera Musicae, Orquestra de Cambra de Cervera, Orquestra Barroca Catalana o Orquestra de Cambra de Granollers.

D’entre la seva activitat recent en destaquen nombroses presències a la Temporada estable de la Simfònica de Frankfurt-Oder (BSOF-Alemanya), BOS (Orquestra Simfònica de Bilbao), OFM (Orquesta Filharmónica de Málaga), OCG (Orquesta Ciudad de Granada), ORTVE i L’Orquestra de Cambra de Ginebra (Suïssa).

Ha estat el titular de l’aula de Direcció d’Orquestra al Musikene de 2010 a 2013 i actualment és professor al Conservatori Superior del Liceu (Barcelona).

Comparteix l'esdeveniment

bottom of page