top of page
LORENZO MESEGUER | Curs de violoncel
LORENZO MESEGUER | Curs de violoncel

LORENZO MESEGUER | Curs de violoncel

Hora i ubicació

14 de jul. del 2024, 8:00 – 20 de jul. del 2024, 21:00

Cervera, Plaça Pius XII, 25200 Cervera, Lleida, España

Sobre l'esdeveniment

Lorenzo Meseguer. Catedràtic de violoncel al Conservatori Superior de Música de Castella i Lleó, compagina la docència amb la seva carrera com a concertista, sent actualment membre del "Balthasar Neumann Ensemble" de Freiburg i de l'Orquestra Simfònica de la Ciutat de Birmingham fins a la temporada 2020.

Va començar els seus estudis musicals al conservatori de la seva ciutat natal i els va continuar al Reial Conservatori Superior de Música de Madrid, on va acabar amb Matrícula d'Honor. Posteriorment es trasllada a Salzburg amb una beca de la Fundació BBVA, on completa el Màster a la Universität Mozarteum entre els alumnes més destacats sota la tutela del prestigiós violoncel·lista Enrico Bronzi. El 2015 finalitza els seus estudis de Postgrau amb Matrícula d'Honor a la Royal Academy of Music de Londres, becat per "Santander Universities UK".

Ha estat guardonat en nombrosos concursos nacionals i internacionals, destacant el "Liezen International Wettbewerb" (Àustria), primer premi al XXVII Festival Internacional de Música de Portogruaro (Venècia), primer premi al concurs "Ciutat de Xàtiva", primer premi i premi especial de la fundació Don Juan de Borbón al V Concurs Nacional de Violoncel de Florián de Ocampo, II Concurs Nacional Illa de Menorca Fidah, Concurs Nacional de Música de Cambra de Manresa, Concurs Nacional de Violoncel d'Arquillos, V Certamen Nacional Intercentres Melómano, entre d'altres.

Membre fundador del Quartet Seikilos, recentment ha estat guardonat amb el premi Ensemble Emergent Festclàssica 2021, oferint concerts pels festivals més importants del país.

El seu debut com a solista el va fer amb només 12 anys, des de llavors ha anat incrementant aquesta tasca interpretant posteriorment i gravant per a Radio Nacional d'Espanya obres de J. Haydn, C.P.E. Bach, C. Saint-Saëns, concert d'E. Elgar, E.Lalo. A la temporada 2011/12 obre la temporada de concerts de l'Auditori de Múrcia amb el concert n.1 de D. Shostakovich juntament amb l'Orquestra Simfònica de la Regió de Múrcia amb la qual també interpreta, més recentment, el concert per a violoncel d'A. Dvorak amb gran acollida entre el públic i la crítica.

A més, el seu interès per la música de cambra l'ha portat a formar-se amb Rainer Schmid (Quartet Hagen), Wolfgang Redik (Trio de Piano de Viena), Quartet Emerson, Quartet Brentano, Quartet Minetti, Trio di Parma, i a la Universitat McGill de Montreal (Canadà). Ha compartit escenaris amb músics com Sir Simon Rattle, Guy Braunstein, Kolja Blacher, Gordan Nikolich, Wolfgang Redik, Nicholas Altstaed, Arabella Steinbacher, Elisabeth Scholl, Scharoun Ensemble de la Filharmònica de Berlín, i ha actuat en festivals per gran part d'Europa i Nord-Amèrica, destacant el festival de Santa Cecília (Portogruaro, Venècia), Bayreuth (Nuremberg), Rutesheim (Stuttgart), Festival d'estiu de Segòvia (Espanya), Schleswig-Holstein Musik Festival (Hamburg), Zermmat Festival 2013 i 2014 (Suïssa) convidat per membres de la Filharmònica de Berlín, Toronto Summer Festival 2014 (Canadà), Rheingau Festival 2015, Fundació Juan March 2016.

En l'àmbit orquestral ha actuat amb diverses orquestres per Nord Amèrica, Europa, Xina i Sud Amèrica i ha format part d'orquestres com la Jove Orquestra Nacional d'Espanya (JONDE), l'orquestra Schleswig-Holstein (SHMF), Sandor Vegh Kammerorchester Salzburg, i de les quals ha estat solista de violoncel.

Durant els anys 2014-2016 va obtenir el càrrec d'acadèmic del conjunt historicista "Balthasar Neumann Ensemble" de Freiburg (Alemanya), dirigit pel prestigiós director Thomas Hengelbrock i sota el seu mecenatge personal.

El seu interès per la docència l'ha portat a ser convidat com a professor de l'Orquestra Nacional Juvenil de Costa Rica, al Festival Luigi Boccherini i recentment al Liceu Mozartiano de la Havana (Cuba). Destaca també la gravació del seu primer disc "Perspectiven" (Salzburg, 2013) amb obres per a violoncel sol de Reger, Ysaÿe i Ligeti.

Toca un instrument Richard Duke, Londres 1770.

Entrades

  • L. MESEGUER Curs de violoncel

    La venda acaba: 30 de juny, 23:59
    270,00 €
    Tax: +6,75 € Gestió

Total

0,00 €

Comparteix l'esdeveniment

bottom of page