top of page
JORGE NAVA | Piano
JORGE NAVA | Piano

JORGE NAVA | Piano

Hora i ubicació

14 de jul. del 2024, 8:00 – 20 de jul. del 2024, 21:00

Cervera, Plaça Pius XII, 25200 Cervera, Lleida, España

Sobre l'esdeveniment

L'admiració de la crítica especialitzada i l'estima del públic reafirmen a Jorge Nava com un dels majors referents del panorama pianístic espanyol, sent un dels pianistes més laureats de la seva generació després de ser premiat en més de vint concursos, entre els quals destaquen el Maria Canals, el Premi Iturbi, el Premi Jaén o el Santa Cecília portuguès.

Nascut a Santander, va realitzar estudis musicals en ciutats com La Paz, Barcelona i Londres de la mà de grans músics i pedagogs com Irina Efanova, Stanislav Pochekin i Dmitri Alexeev. També va rebre consells de pianistes com Boris Berman, Mikhail Voskresensky, Lang Lang, Michel Beroff, Joaquín Soriano, entre altres. Els seus estudis van ser recolzats per entitats com l'Obra Social de "la Caixa", la Fundació Botín, l'Associació d'Intèrprets i Executants d'Espanya, el Conservatori del Liceu i el Royal College of Music.

Com a solista ha col·laborat amb l'Orquestra Simfònica Nacional de Bolívia, l'Orquestra del Conservatori del Liceu, l'Orquestra i Cor de RTVE, l'Orquestra Filarmonia de Madrid, l'Orquestra Simfònica de la Regió de Múrcia, l'Orquestra de València, l'Orquestra Ciutat de Granada, Orchestra da Costa Atlántica, Kaunas City Symphony i l'Orquestra Filharmònica de Medellín.

La seva naturalitat a l'escenari l'ha portat a oferir recitals en sales com el Palau de la Música Catalana, Auditorio Nacional de Música, Auditorio Manuel de Falla, Palacio de Festivales, Auditori de Saragossa, Casa da Música, Amaryllis Fleming Concert Hall, i en països com Bolívia, Xile, Colòmbia, Alemanya, Espanya, Dinamarca, França, Holanda, Portugal, Lituània, Anglaterra, Itàlia i Malta.

Ha participat en prestigiosos cicles i festivals com el Festival Internacional de Santander, Festival de Segòvia, Festival de Música Espanyola de Cadis, Otoño Musical Soriano, Festival de Úbeda, Festival Internacional de música de Medellín, Festival Félix Mendelssohn, Festival des Lumières, entre altres.

Com a músic de cambra és membre fundador del Trio Casablancas. Ha compartit escenari amb músics com Alma Olite, Alexander Rudin, Mon-Puo Lee, Mariano García, Eros Jaca, Trio Bacarisse, Quartet Bretón, Quartet Cosmos. La seva producció discogràfica inclou discos publicats per Orpheus Classical i Columna Música en els quals s'explora la música russa del segle XX en Russian Portraits i la música francesa del mateix segle en Parfums Sonores.

Actualment compagina la seva activitat concertística amb l'activitat docent al Conservatori Superior de Música d’Aragó i al Conservatori Superior de Música del Liceu. Les seves actuacions han estat reproduïdes per RNE, Catalunya Música, TVE i TV3.

Comparteix l'esdeveniment

bottom of page