top of page
HERIBERTO FONSECA | Curs de violí
HERIBERTO FONSECA | Curs de violí

HERIBERTO FONSECA | Curs de violí

Hora i ubicació

14 de jul. del 2024, 8:00 – 20 de jul. del 2024, 21:00

Cervera, Plaça Pius XII, 25200 Cervera, Lleida, España

Sobre l'esdeveniment

Heriberto Fonseca Bibescu

Destacat violinista i pedagog cubà̀ de la seva generació́. Va acabar la seva llicenciatura en Art amb Especialització en Violí i va realitzar estudis de postgrau en Metodologia de l'Ensenyament dels Instruments de Corda a la Universitat de les Arts de l’Havana. A setze anys, va guanyar el primer premi en el concurs nacional de violí de Cuba.

Va tenir l'oportunitat d'estudiar amb destacats mestres com M. Cedeño, A. Kanievki, E. Tieles, V. Mokasian, V. Gasarian, A. Baisakalov, així com en música de cambra amb A. Shirov, R. Bojadjiev i G. Fedorenko.

Des de 1981, ha desenvolupat una important tasca pedagògica com a professor en els conservatoris de música "Guillermo Tomás" i "Amadeo Roldán" de l'Havana. Simultàniament, ha exercit la seva tasca artística com a solista i músic de cambra al Centre Nacional de la Música de Concert. Com a membre de l'Orquestra de Cambra de l'Havana, ha obtingut en dues ocasions el primer premi en la Mestria Artística de la Interpretació en el prestigiós Festival Nacional de Música de Cambra de l'Havana (1985 i 1987).

Com a solista, ha actuat amb les orquestres més importants del seu país, sota la direcció de mestres com Guido López Gavilán, Tomás Fortín, Miguel del Castillo, Pérez Mesas i David de la Mora, entre d'altres.

El 2010, va ser convidat a participar en el cicle de concerts pel 50 aniversari de la fundació de l'Orquestra Simfònica Nacional de Cuba, sota la direcció del mestre Álvaro Manzano, interpretant el Concert Núm. 1 Op. 26 de Max Bruch. Des del 1993 resideix a Barcelona, on continua la seva carrera artística i pedagògica.

Col·labora com a primer violí amb el Quartet Island, Quartet Lecuona, Quintet Kreisler i Barcelona Modern Project, dedicat a difondre i gravar la música de compositors contemporanis com Robert Gerhard, Joaquim Homs i Jesús Rodríguez Picó, entre d'altres.

Ha estat convidat com a solista per la Camerata di Phonassi, l'Orquestra de Cambra de Vila Seca, Camerata XXI i l'Orquestra de Cambra del Conservatori del Liceu. Ha compartit escenari amb pianistes com Dagmar Muñiz, Ivet Frontela i Olga Kobekina, abordant repertoris que van des de la música barroca fins a la contemporània, destacant els programes de la integral de les sonates de Hindemith i Beethoven.

Al llarg de la seva tasca pedagògica, ha participat en projectes d'intercanvi entre conservatoris i entitats musicals en diversos països, com Cuba, Portugal, Itàlia, Alemanya, Txèquia, Hongria, Àustria i Xina.

Ha tingut alumnes premiats en concursos nacionals i internacionals i becats per estudiar en prestigiosos centres com l'Escola Superior de Música Reina Sofía, New England Conservatory (Boston), la Chetham's School of Music de Manchester, la Purcell School of Music de Londres, Conservatori Reial de la Haia, “Liceu Junior”, “Jovenes Promesas” de la fundació de musica Ferrer Salat per estudiar al conservatori superior del Liceu, entre d'altres.

Actualment, està enfocat en l'activitat pedagògica a Catalunya, liderant el departament de cordes del Conservatori Liceu i sent professor de violí i orquestra a l'Institut Escola Artístic "Oriol Martorell" de Barcelona i al Conservatori Professional de Música de Badalona.

És professor convidat de pedagogia al Conservatori Superior de Música del Liceu i imparteix classes magistrals en conservatoris professionals i superiors arreu de Catalunya i Espanya.

Entrades

  • H. FONSECA | Curs de violí

    La venda acaba: 30 de juny, 23:59
    270,00 €
    Tax: +6,75 € Gestió

Total

0,00 €

Comparteix l'esdeveniment

bottom of page