top of page
DANIEL FUSTER | Curs d'oboè
DANIEL FUSTER | Curs d'oboè

DANIEL FUSTER | Curs d'oboè

Hora i ubicació

14 de jul. del 2024, 8:00 – 20 de jul. del 2024, 21:00

Cervera, Plaça Pius XII, 25200 Cervera, Lleida, España

Sobre l'esdeveniment

Daniel Fuster. Va néixer l'any 1976 a València. Va començar els seus estudis musicals a l'edat de 9 anys a l'Escola de Música i Interpretació de Paiporta, tenint com a professor d'oboè a Luis Grau. Més tard es traslladà al Conservatori Superior de Música "Joaquín Rodrigo" de València, on estudià el Grau Elemental, Mitjà i Superior amb els professors Jesús Fuster i Francisco Salanova, obtenint els Premis Extraordinaris de final de Grau Elemental i Grau Mitjà i la Menció d'Honor en el Premi Fi de Carrera.

Durant el període 1999/2001 treballà com a professor a l'Escola Professional de Música de Viana do Castelo (Portugal).

El 2002 es traslladà a Leipzig, on estudià, fins al 2004, a la Musikhochschule für Musik und Theataer "Felix Mendelssohn Bartholdy", amb el catedràtic d'oboè Christian Wetzel. Incorporat a la Gewandhausorchester de Leipzig, tocà amb directors com Ricardo Chailly, Herbert Blomsted, Daniel Harding o Charles Dutoit i amb solistes de la talla de Frank-Peter Zimmerman, Leonidas Kavakos o Kim Kashkasian. Amb la Gewandhausorchester realitzà gires per Japó i Corea i gravà un disc per al segell Deutsche Gramophon. A Leipzig col·laborà habitualment amb el Bach Collegium Musikum i amb la Felix Mendelssohn Kemmerorchester, com a oboè solista en ambdues agrupacions.

Des de l'any 2004 fins al 2006 residí a Salzburg, on realitzà un Magister-Studium a la Universität Mozarteum Salzburg amb el professor Stefan Schilli.

Ha actuat com a solista a Espanya, Portugal, Alemanya i Àustria. Després de guanyar el concurs anual organitzat pel Mozarteum Salzburg, interpretà el Concert per a oboè i orquestra de Richard Strauss juntament amb l'orquestra del Mozarteum, a la Grosse Saal de Salzburg, amb gran èxit de públic i crítica.

A la temporada 2007/2008 formà part de la Symphonierorchester des Bayerischer Rundfunk de Munic, com a oboè solista.

Durant la temporada 2008/2009 tornà a incorporar-se a la Gewandhausorchetser de Leipzig.

Ha actuat, també com a oboè solista, en orquestres com HR Radio-Simfonie-Orchester Frankfurt, Radio- Sinfonieorchester Stuttgart des SWR, Symphonica Toscanini, Orquestra de Còrdova, Reial Orquestra Simfònica de Sevilla, etc.

Des del 2009 fins al 2012 formà part de l'Orquestra del Palau de Les Arts, dirigida per Lorin Maazel i Zubin Mehta.

Durant la temporada 2012-2013 fou oboè solista de l'Orquestra del Teatro Regio de Turín (orquestra de l'òpera). Des del 2014 fins al 2017 tocà com a oboè solista a l'orquestra del Gran Teatre del Liceu (òpera de Barcelona).

Actualment és professor d'oboè al Conservatori Superior del Liceu, a Barcelona i a l'ESMAR (Escola Superior de Música de Alt Rendiment), a València.

Entrades

  • D. FUSTER | Curs d'oboè

    La venda acaba: 30 de juny, 23:59
    270,00 €
    Tax: +6,75 € Gestió

Total

0,00 €

Comparteix l'esdeveniment

bottom of page