top of page

LA CÀTEDRA CERVERA CELEBRA LES SEVES 40 EDICIONS AMB UNS REPORTATGES


El reconegut periodista Xavier Chavarria entrevista a diferents persones rellevants que han format part de l’organització o han participat al llarg d’aquests anys al Curs, al Festival i la Fira de Lutiers.


La Càtedra Emili Pujol vol celebrar la seva 40ª edició fent memòria i posant en relleu les diverses persones que, al llarg d’aquests anys, han posat el seu talent i esforç per poder arribar fins al dia d’avui amb la commemoració d’aquesta efemèride.


Antics i actuals directors, professors o inclús alumnes d’anys anteriors que ara han passat a ser mestres del mateix Curs, donen el seu testimoni en uns reportatges que vol resseguir l’evolució d’aquesta iniciativa musical cerverina. Un reguitzell d’històries explicades per ells mateixos i que donen llum a un dels certàmens més veterans i més importants de la música del nostre país.


Les entrevistes han anat a càrrec del musicòleg i un dels periodistes referents del sector cultural com és Xavier Chavarria, col·laborador assidu de l’emissora Catalunya Música. Aquestes xerrades en profunditat es poden veure des del canal de YouTube i des del web de la mateixa Càtedra.

A part d’aquest reportatge conduït per Chavarria, també s’han penjat al canal de la Càtedra petites píndoles amb el testimoni d’exalumnes del Curs que expliquen la seva experiència a Cervera.


El Curs i el Festival arriben al seu equador amb la música de cambra i els vents de l’OJC. Tant el Curs com el Festival de Musica segueixen segons les previsions i sense contratemps, després de la severa adaptació dels seus formats en la lluita contra la pandèmia.


Paral·lelament a l’aposta presencial, el Curs també s’ha obert als streamings per tal que, els alumnes de l’Estat espanyol i de procedència internacional que acostumaven a venir any rere any a Cervera, també puguin accedir a les classes magistrals que imparteixen els seus professors.


Aquest dimecres tornen els concerts del Festival amb el programa “Els tresors de la música de cambra” a les 22 hores al Paranimf de la Universitat. Hi participaran els professors del Curs C. Bolsi i O. Aleshinski, violí; A. Puig, viola; L. Puig, violoncel; i A. Steinschaden, piano.


Dijous, 15 de juliol, el Festival acollirà la formació de vents de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida. Hi participaran els músics de l’OJC, X. Grau i F. Borràs, flautes; E. Monzó i M. Solanes, oboès; M. Farré i V. Lleixà, clarinets; R. Aragall i L. Guasteví, fagots; J. Gargallo i D. Folch, trompes.


La Càtedra Cervera inclou el Curs, el Festival i la Fira de Lutiers i es perllongarà fins el proper 19 de juliol.

Comments


bottom of page