top of page

EL FESTIVAL INTERNACIONAL DE MÚSICA DE CERVERA ARRENCARÀ AMB LA JONC

  • Acompanyarà a la Jove Orquestra el reconegut director director i violinista italià Giuliano Carmignola

  • Amb el concert d’aquest diumenge, 16 de juliol, s’obre la 42ª edició de la Càtedra Emili Pujol

  • Aquesta iniciativa musical, que també inclou el Curs de Música i la Fira de Lutiers, es perllongarà fins el proper 23 de juliol

Aquest diumenge, 16 de juliol, arrenca la 42ª edició de la Càtedra Cervera Emili Pujol amb el tradicional concert inaugural que anirà a càrrec de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC).

El concert tindrà lloc a les 22 hores al Paranimf de la Universitat de Cervera i estarà dirigit pel Giuliano Carmignola, un dels violinistes barrocs més reconeguts. Aquest italià és deixeble de personalitats com Nathan Milstein o Henryk Szeryng i ha treballat amb directors tan importants com Claudio Abbado, Ottavio Dantone o Christopher Hogwood. En el marc d’aquesta actuació, s’interpretaran obres de Bach i Vivaldi.

El Curs de Música també engega motors aquest diumenge Juntament amb el Festival Internacional, la Càtedra Cervera Emili Pujol també inclou el Curs de Música més veterà i amb més afluència de l’Estat espanyol. En aquesta edició, s’han superat els 160 alumnes procedents de diversos punts de Catalunya i de la resta de l’Estat. També cal tenir en compte que, enguany, es recuperen amb força els alumnes de procedència internacional. D’aquesta manera, s’han interessat pel Curs i vindran expressament a Cervera estudiants des de França, Noruega, Albania, Andorra, Egipte i Hongria.

En aquesta edició, s’hi impartiran classes de violí, viola, violoncel, contrabaix, guitarra, piano, flauta, oboè, clarinet, fagot, trompeta, trompa, trombó, saxo, banda i orquestra. Per fer-ho possible, l’organització ha contractat 22 professors d’alt nivell i de diversa procedència, tots ells experts en el seu àmbit. Un any més, es comptarà amb el reconegut director, Manuel Valdivieso, com a director de l’Orquestra i la banda que es formarà durant el curs. Els alumnes podran gaudir de l’oportunitat de participar en els diferents concerts i audicions del Festival Internacional de Música. Tota aquesta munió d’alumnes, professors i interessats en el món de la música, convertiran a Cervera cada dia i, fins el 23 de juliol, en l’epicentre d’aquest art.

bottom of page