top of page

CERVERA ES CONVERTEIX EN L’EPICENTRE DEL MÓN LUTIER

  • La Càtedra Cervera Emili Pujol acull el certamen firal més important del sud d’Europa dedicat a aquesta especialitat amb 9 tallers i desenes de professionals del sector.

  • S’hi exhibeix un violí J. B. Vuillaume del 1829, un instrument de gran valor que va participar en la banda sonora de pel·lícules com “Casablanca”, “Psicosis” o “El que el vent s’endugué”, entre moltes d’altres.


Cervera s’ha convertit aquest dimecres, 20 de juliol, en l’epicentre del món lutier del sud d’Europa.

La Fira de Lutiers, que té lloc cada any en el marc de la Càtedra Emili Pujol, ha reunit als Passadissos de la Universitat fins a 9 cases d’artesans lutiers, així com desenes de professionals d’aquest sector.


Entre molts instruments d’alt valor, en aquesta 18ª edició, s’hi ha exhibit un violí J.B.Vuillaume de l’any 1829. Un instrument, valorat en 300.000 euros, que ha tingut una especial singladura després que fos robat i, posteriorment, recuperat al Raval de Barcelona.

El violí havia pertanyut al violinista Ansaldo Poggio o a Louis Kaufman, el qual va participar en l’enregistrament de 400 bandes sonores de pel·lícules com “Casablanca”, “Psicosis” o “El que el vent s’endugué”. Actualment, pertany a Corrado Bolsi, professor del Curs, i que participarà amb aquest violí al concert dedicat a la Fira de Lutiers que tindrà lloc en el marc del Festival.

En el marc d’aquesta fira, a les 16 hores, es farà una taula rodona sobre “La Figura de J.B.Vuillaume” a càrrec de Blandine Galy i Corrado Bolsi.El Festival Internacional de Música omple totes les localitats

Des de la seva arrencada el passat dissabte, 16 de juliol, els concerts programats en el Festival Internacional de Música, estan tenint molt bona acollida. Totes les actuacions estan exhaurint totes les localitats disponibles, la qual cosa demostra l’interès del públic per gaudir novament d’aquesta iniciativa cultural després de les restriccions de la pandèmia.

Aquest dimecres a les 22 hores tindrà lloc el concert dedicat a la Fira de Lutiers. Hi participaran Corrado Bolsi i Miquel Muñiz, al violí; Ulrike Haller, com a soprano i Manel Valdivieso, en la direcció. Una de les curiositats és que al llarg d’aquest concert, Bolsi tocarà amb el violí J.B.Vuillaume exposat al llarg del dia a la fira.

El Festival ha programat un total de 12 concerts que porten música a diferents espais de Cervera del 16 al 25 de juliol.Comments


bottom of page